20 Ιανουαρίου 2020

Καλωσόρισμα του νέου έτους με ατομικά ρεκόρ και συγκεκριμένους στόχους!

Αννίβας Οικονόμου - Γιάννης Δόνδωρος - Σκεύη Θρασυβούλου, Μαρία Μαγκούλια
Ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες - αγωνιστικά τεστ των αθλητών και αθλητριών της οικογένειας του στίβου της χώρα μας με τις πρώτες διοργανώσεις να δίνουν την εικόνα της παρούσας αγωνιστικής κατάστασής τους.

Για την ομάδα μας και πιο συγκεκριμένα για τον Αννίβα Οικονόμου, πρώτο συμμετέχοντα σε αγώνες του 2020, η έναρξη του έτους σηματοδοτήθηκε από ένα Νέο Ατομικό Ρεκόρ, αυτή τη φορά στην κατηγορία των Εφήβων με το βάρος της σφαίρας στα 6 κιλά. Η επίδοση των 16.05 μ. σημειώθηκε κατά τη διάρκεια
της προχθεσινής προπονητικής ημερίδας του ΣΕΓΑΣ στον Άγιο Κοσμά (18.01.2020).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο (2019) ο Αννίβας, ως αθλητής της κατηγορίας Κ18 (Παίδων - Κορασίδων), στην πρώτη του επαφή με το αγωνιστικό όργανο των 6 κιλών σημείωσε επίδοση 15.38 μ., κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Κ20 στην Κατερίνη (3η θέση), χτίζοντας μεθοδικά τα θεμέλια για την εξέλιξή του στη μεγαλύτερη κατηγορία των Κ20. 



Ο αθλητής του αθλητικού σωματείου "Ένωση Μεσογείων - Αμεινίας ο Παλληνεύς" αγωνίζεται φέτος για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ20 (Εφήβων - Νεανίδων), έχοντας ως στόχο την εξέλιξη της τεχνικής του στον περιστροφικό παλμό της σφαιροβολίας και τη σταθεροποίησή του σε βολές άνω των 17 μ. έχοντας παράλληλα μπροστά του  και τη μεγάλη πρόκληση των Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄Λυκείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αννίβας ξεκίνησε πέρυσι να εφαρμόζει για πρώτη του φορά τον περιστροφικό παλμό Baryshnikov πάνω στον οποίο έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο!

Στον φετινό μας προγραμματισμό δεν συμπεριλαμβάνεται ως στόχος ο κλειστός στίβος καθώς η καλοκαιρινή περίοδος έχει τις προκλήσεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων και άλλων αγώνων. 

Για τη Μαρία Μαγκούλια η νέα χρονιά έχει καινούργια δεδομένα καθώς από φέτος οι κατηγορίες Κ23 και Α-Γ θα είναι εκείνες στις οποίες θα αγωνίζεται στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας όπως για πρώτη χρονιά και... της δισκοβολίας!
Η πρωταθλήτρια μας, αθλήτρια του αθλητικού σωματείου "Ένωση Καζώνης - Κάλυμνος 2000", έχοντας πλέον απόλυτα εγκλιματιστεί στις συνθήκες της Αθήνας κάνει από φέτος μία πολύ μεγάλη αλλαγή και ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα της, αλλάζοντας πλήρως την τεχνική ρίψης της σφαίρας. Η Μαρία, από τον Οκτώβριο του 2019 άρχισε να προπονείται  στην τεχνική Baryshnikov με ιδιαίτερη διάθεση! 
Τα σημάδια της εξέλιξής της είναι πολύ ενθαρρυντικά, όπως και όλος ο τρόπος λειτουργίας της Μαρίας σε σχέση με την προπόνηση και τις απαιτήσεις της. 

Στα πλάνα μας φέτος δεν υπάρχει ο κλειστός στίβος καθώς πολύ μεγάλη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και εφαρμογή - προσαρμογή της νέας τεχνικής της για τους αγώνες στόχο της καλοκαιρινής περιόδου (Εθνικά Πρωταθλήματα / Βαλκανικοί Αγώνες / Μεσογειακοί Αγώνες Κ23).
Όλα θέλουν το χρόνο τους και η Μαρία προσπαθεί να τον κερδίζει καθημερινά! 
Ενδεχομένως να συμμετάσχει σε μία ημερίδα κλειστού, ως προπόνηση, αλλιώς θα την δούμε στους αγώνες της εαρινής περιόδου.

Η δισκοβόλος αθλήτρια της Κύπρου, Σκεύη Θρασυβούλου, αθλήτρια του αθλητικού σωματείου ΓΣΟ, εξελίσσεται και βελτιώνεται καθημερινά!
Με εξαιρετική υπομονή, διάθεση και σφοδρή επιθυμία βελτίωσης διανύει ένα πολύ καλό στάδιο της αθλητικής της πορείας καθώς η τεχνική της κατάρτιση στη ρίψη του δίσκου έχει περάσει σε άλλο level. Η σταθερότητα εξέλιξης είναι το βασικό της χαρακτηριστικό.

Ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση της τεχνικής της ικανότητας και του ατομικού της ρεκόρ! 



Για τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας #dondorosthrowersteam (Instagram) η χρονιά εξελίσσεται πολύ όμορφα!

Ο Γιώργος Ριτζάκης (1η χρονιά Κ20 - Δισκοβολία / ΓΣ Κηφισιάς), ο Παναγιώτης Παναγιώτου (1η χρονιά Κ20 - Δισκοβολία / Ερμής Κορυδαλλού), η Ελένη Ρουμελιώτη (2η χρονια Κ16 - Ακοντισμός - Σφαιροβολία / Δίας Ολυμπ. Χωριού), ο Νίκος Κοτόπουλος (1η χρονια Κ16 - Ακοντισμός / Σχολή Μωραϊτη), η Ρόζμαρι Αβρά (Κατηγορία F12 AMEA - Δισκοβολία / Σπάρτακος) και ο βενιαμίν της ομάδας Φίλιππος Κοτόπουλος (Κ12 - επιλεγμένος για το αγώνισμα της Δισκοβολίας) προπονούνται και βελτιώνονται καθημερινώς στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με βασικό στόχο, εκτός του μικρού Φίλιππου,  την πρόκριση και συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα των κατηγοριών τους!

Στην όλη προσπάθεια θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μας - ΣΕΓΑΣ, για τη στήριξη που μας παρέχει, τα αθλητικά σωματεία και τους χορηγούς - υποστηρικτές τους, τις οικογένειες των μελών της ομάδας και όλους τους φίλους - συνεργάτες που βρίσκονται κοντά μας.

Σύντομα θα ανακοινωθεί από το blog η ημερομηνία της επόμενης προετοιμασίας που προγραμματίζουμε.
Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και συνεχίζουμε με πίστη, δουλειά και αισιοδοξία την πορεία κατάκτησης των στόχων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου