21 Νοεμβρίου 2021

Ο "27ος Δρόμος Ειρήνης" στη Σύρο


 
Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε για 27η συνεχή χρονιά –  ο «Δρόμος Ειρήνης» τον οποίο διοργανώνουν από κοινού το 1ο Γυμνάσιο Σύρου - Πειραματικό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, στο πλαίσιο των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για τα ιστορικό γεγονότα του Πολυτεχνείου και την επακόλουθη εισβολή του Αττίλα στη μαρτυρική Κύπρο.

Στον αγώνα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα που

είχε δημιουργηθεί, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Μιαούλη, στο Δημαρχείο της Ερμούπολης. 




Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του 1ου Γυμνασίου, αγαπητή συνάδελφο και φίλη, κυρία Παρασκευή Λακαταμίτου, η οποία είναι η εμπνεύστρια του αγώνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κύριο Λεονταρίτη Γιώργο και τον Δήμαρχο Σύρου κύριο Λειβαδάρα Νίκο, τόσο για την τιμητική πρόσκληση που έλαβα  έτσι ώστε να παραβρεθώ στην εκδήλωση, όσο και για τη βράβευση που πραγματοποίησαν για την προσφορά μου στον αθλητισμό, ως αθλητής και προπονητής.

Εύχομαι να συνεχίζεται κάθε χρόνο ο θεσμός αυτός! Τους αγωνιστές της ελευθερίας της πατρίδας μας και της Κύπρου δεν πρέπει ποτέ να τους ξεχάσουμε!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, στους γονείς που παραβρέθηκαν, στους συναδέλφους καθηγητές του σχολείου,  και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου