9 Μαρτίου 2022

Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση από κάθε άποψη – 7ο Κύπελλο Ρίψεων, Ηράκλειο 2022


Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, από κάθε άποψη, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Στάδιο «Ελευθερίας» στη Χανιόπορτα, σε παράλληλη σύνδεση με το  «Παγκρήτιο Στάδιο»!

Πρόκειται για το 7ο Κύπελλο Ρίψεων, έναν θεσμό που συγκεντρώνει όλους τους αθλητές - ρίπτες της χώρας μας για την πρώτη τους αγωνιστική αναμέτρηση και αξιολόγηση των επιδόσεών τους, σηματοδοτώντας την έναρξη της εαρινής περιόδου για τα αγωνίσματα των αθλητικών ρίψεων του στίβου!

Η ατμόσφαιρα και η ενέργεια της εν λόγω διοργάνωσης ήταν

τελείως διαφορετική από τις διοργανώσεις των προηγούμενων ετών.

Η ομοσπονδία επιμελήθηκε άρτια τη διαχείριση και αξιοποίηση του Σταδίου «Ελευθερίας» και του «Παγκρήτιου» Σταδίου. Δεν σας κρύβω ότι είχε όλα τα στοιχεία και την εικόνα διεθνούς διοργάνωσης!

Εκτός των εξαιρετικών επιδόσεων που σημειώθηκαν, αξίζει να τονίσουμε τα σημεία τα οποία αναβάθμισαν τη διοργάνωση:

1. Η δυνατότητα της προσφοράς, διαμονής – διατροφής των αθλητών & προπονητών, συγκαταλέγεται στα πολύ θετικά της διοργάνωσης, όπως επίσης και η παροχή λεωφορείου για τη μεταφορά των αθλητών προς και από τα στάδια.

2. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων επιμόρφωσης, συνέβαλαν επίσης στην αναβάθμιση της διοργάνωσης, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις στους προπονητές και αθλητές μας. 

3. Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής του αγώνα θεωρώ ότι ήταν άριστη κι αυτό διότι το στάδιο προσέφερε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τα μέσα και τον εξοπλισμό, ως προς την ασφαλή λειτουργία του αγωνιστικού χώρου, καλύπτοντας σε απόλυτο βαθμό τους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων, σε ένα πλαίσιο απόλυτης τάξης! Το γεγονός ότι υπάρχουν κερκίδες στο Στάδιο με διαχωριστικό πλέγμα μεταξύ των θεατών και προπονητών από τους αθλητές, δίνει άμεσα το στίγμα της ακρίβειας των ορίων θέασης & προϋποθέσεων διεξαγωγής αγώνα, όπως και της τήρησης των διεθνών κανονισμών.  

4. Επίσης, η αίσθηση που εκπέμπει η εγκατάσταση προς τον αθλητή, ανεξαρτήτου ηλικίας, καθορίζει τη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντάς τον άμεσα νοητικά σε διεθνείς συνθήκες αγώνα, οι οποίες επιβάλλουν τον σεβασμό των κανονισμών του αγώνα. Το σίγουρο είναι πως ο αθλητής εμπνέεται,  αισθάνεται ότι η διοργανώτρια αρχή τον σέβεται και τον υπολογίζει ως προσωπικότητα, φιλοξενώντας τον σε έναν ευπρεπισμένο, απόλυτα λειτουργικό και καλαίσθητο αγωνιστικό περιβάλλον! 







Για όλους τους παραπάνω λόγους, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν με την εργασία τους και τη θεσμική συμμετοχή τους, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μία σπουδαία διοργάνωση, η οποία τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Το Ηράκλειο και οι δύο εγκαταστάσεις φιλοξενίας των αγώνων καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις και ανάγκες για το σχεδιασμό και υλοποίηση μίας μελλοντικής διεθνούς διοργάνωσης!

Το 7ο Κύπελλο Ρίψεων διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από το ΣΕΓΑΣ,  υπό την Αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Τομέα Αθλητικών Ρίψεων της Ομοσπονδίας, σε όλους τους συναδέλφους και το προσωπικό που εργάσθηκαν και προσέφεραν τα μέγιστα, ως προς την επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης.







Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους! Οι ρίψεις στη χώρα μας έχουν πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και μέλλον, αρκεί να στηριχθεί και να αξιοποιηθεί σωστά το οικοδόμημά τους!

Στο Ηράκλειο φάνηκε ότι οι διαδικασίες διοργάνωσης του event λειτουργούν σε άλλη τροχιά, αρκεί να υπάρχει το όραμα, η στήριξη, η συνέχεια και η συνέπεια!  

Καλή επιτυχία για τη συνέχεια, στους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας μας!


Σχετικά άρθρα:

http://www.segas.gr/index.php/news/9420-oi-koryfaioi-athlites-kai-athlitries-ton-ripseon-dinoun-rantevoy-sto-irakleio

http://www.segas.gr/index.php/news/9425-panellinio-rekor-andron-k23-apo-ton-frantzeskaki-me-77-89-m-dynamiko-ksekinima-kai-apo-ton-anastasaki

http://www.segas.gr/index.php/news/9423-apotelesmata-apo-to-xeimerino-kypello-ripseon-sto-irakleio

http://www.segas.gr/index.php/news/9315-to-7o-xeimerino-kypello-ripseon-sto-irakleio-tis-kritis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου