30 Ιανουαρίου 2023

Οι αγωνιστικές εμφανίσεις της Παρασκευής Θρασυβούλου & του Αννίβα Οικονόμου ξεκίνησαν για το 2023!


Το 2023 είναι μία χρονιά πολύ ιδιαίτερη από πολλές απόψεις τόσο για τον Αννίβα Οικονόμου (ΑΕΜ Αμεινίας ο Παλληνεύς), όσο και για την Παρασκευή (Σκεύη) Θρασυβούλου (ΓΣΟ Κύπρου).

Η διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ανδρών - Γυναικών Κ23 στο Έσπο της Φιλανδίας τον προσεχή Ιούλιο είναι ο βασικός στόχος του Αννίβα Οικονόμου ο οποίος, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε βασικό στάδιο

της προετοιμασίας του, με αρκετό όγκο προπόνησης και επιβαρύνσεων.
Ο κλειστός στίβος δεν είναι βασική προτεραιότητα στον όλο προγραμματισμό. Είναι όμως χρήσιμος, ως ένα μικρό πέρασμα, έτσι ώστε να εκτιμηθούν κάποια συμπεράσματα και να "ισοσταθμιστούν γραμμικά" κάποιες συνθήκες, χρήσιμες για την εξέλιξή του και την πορεία των εμφανίσεών του στον ανοιχτό στίβο.


Ο Αννίβας, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημερίδας στίβου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο κλειστό προπονητήριο του Άγιου Κοσμά έριξε τη σφαίρα του στα 17.05 μ., κερδίζοντας τον αγώνα με νέο ατομικό ρεκόρ.

Μία εβδομάδα πριν, στις 22 Ιανουαρίου 2023, αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες Κλειστού Στίβου Α-Γ Κ23, στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στην 5η θέση, με επίδοση 16.08 μ.


Από την άλλη πλευρά, η Σκεύη Θρασυβούλου, ύστερα από δύο χρόνια αντίξοων συνθηκών, σε σχέση με τις συνθήκες προπόνησης και την προπονητική εποπτεία εξ αποστάσεως, λόγω covid, ξεκίνησε τις προπονήσεις της πλέον στην Αθήνα έχοντας ως βασικό στόχο τη σταθεροποίησή της σε υψηλότερες επιδόσεις από τις περσινές τόσο στη Σφαιροβολία, όσο και στη δισκοβολία.


Προχθές, κατά τη διάρκεια της προπονητικής ημερίδας στον Άγιο Κοσμά, μία εβδομάδα μετά την πρώτη της εμφάνιση που σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ (21.01.2023) με επίδοση 14.46 μ., κατάφερε και σημείωσε νέο Personal Best με την επίδοση των 15.34 μ., επιδεικνύοντας μία σταθερότητα στις βολές της. 

Στις 4 Φεβρουαρίου 2023, η Σκεύη θα αγωνιστεί στο διεθνές meeting της Γάνδης, στη συνέχεια στην ημερίδα του ΣΕΦ, στο Πανελλήνιο Πρωτ/μα Κλειστού Στίβου και στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, ολοκληρώνοντας τον κύκλο αγώνων της χειμερινής περιόδου. 

#dondorosthrowersteam  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου