1 Απριλίου 2018

Ξεκίνημα για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες, ΠΠ/ΠΚΒ' (Κ14)



Ξεκίνησαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα διασυλλογικά πρωταθλήματα στίβου στη χώρα μας, τόσο για τους Παίδες και τις Κορασίδες (Π - Κ) της ηλικιακής κατηγορίας Κ18, όσο και για τους μικρότερους ηλικιακά αθλητές και αθλήτριες, Παμπαίδες - Παγκορασίδες Β' (ΠΠ/ΠΚΒ'), της ηλικιακής κατηγορίας Κ14 .

Στο Δημοτικό Στάδιο της Φιλοθέης αγωνίζονται, σήμερα Κυριακή, τα υπόλοιπα Αθλητικά Σωματεία του Δ' Ομίλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, σύμφωνα με την Προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ, όπου αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών.

Στο Διασυλλογικό
Πρωτάθλημα (Α΄ αγώνας) «ΔΙΑΘΛΑ» ΠΠΒ΄ & ΠΚΒ΄ έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ οι αθλητές – αθλήτριες  των σωματείων της Ε.Α.Σ.ΣΕΓΑΣ Αθήνας που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 – 2006.. 

Διεξάγεται ένα ΔΙΑΘΛΟ σε κάθε ένα αγώνα από τους ΔΥΟ της Εαρινής περιόδου, συνολικά και στους δύο αγώνες μαζί, ένα ΤΕΤΡΑΘΛΟ (Δύο ΔΙΑΘΛΑ).

Το πρόγραμμα  κάθε αγώνα περιλαμβάνει επτά επί μέρους αγωνίσματα, από τις τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

ΔΡΟΜΟΙ: 60μ. – 1.000μ. – 60μ. εμπόδια
ΑΛΜΑΤΑ: Ύψος - Μήκος  
ΡΙΨΕΙΣ: Σφαίρα – Μπαλάκι ή Vortex

Σε κάθε αγώνα  διεξάγονται και τα επτά επί μέρους αγωνίσματα και ο κάθε αθλητής - τρια επιλέγει και συμμετέχει σε ΔΥΟ διαφορετικά αγωνίσματα. 

Στον ένα από τους δύο αγώνες τα αγωνίσματα πρέπει να είναι υποχρεωτικά από δύο διαφορετικές κατηγορίες (δρόμοι, άλματα, ρίψεις) και στο σύνολο των δύο αγωνιστικών να έχει συμμετάσχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, σε τέσσερα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ αγωνίσματα και από τις τρεις κατηγορίες αγωνισμάτων.
π.χ. 
Στον Α΄ αγώνα, επιλέγει να συμμετέχει σε ένα δρόμο και σε ένα άλμα, 60μ. – Μήκος (συμμετοχή σε δύο διαφορετικές κατηγορίες).

Στον  Β΄ αγώνα  (επόμενη προκήρυξη) θα συμμετέχει υποχρεωτικά σε μία ρίψη π.χ. σφαίρα (για να κλείσει τη συμμετοχή του και στις τρεις κατηγορίες αγωνισμάτων, «δρόμο, άλμα την Α΄ ημέρα και ρίψη τη Β΄ ημέρα») και ως δεύτερο αγώνισμα θα επιλέξει ένα αγώνισμα από όποια κατηγορία θέλει (δρόμο, άλμα, ρίψη), αλλά στο οποίο δεν έχει ήδη συμμετάσχει (π.χ. vortex-μπαλάκι ή ύψος ή 1.000μ. ή 60μ. εμπόδια).

ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ και ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ B΄:

ΣΦΑΙΡΑ: 3 κιλά.  – VORTEX ή  ΜΠΑΛΑΚΙ: 200 γρ.
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:        60 μ. ΕΜΠ: (0,76cm) –  12 – 7,50 – 10,50  (6 εμπόδια)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:  60 μ. ΕΜΠ: (0,76cm) –  12 – 7   – 13         (6 εμπόδια)

- Στους  3 πρώτους νικητές – νικήτριες, στο καθένα από τα  ατομικά αγωνίσματα κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα   
- Στους 3 πρώτους νικητές – νικήτριες της, της συνολικής βαθμολογίας του ΔΙΑΘΛΟΥ  (μία κατάταξη στους ΠΠ Β΄ και μία κατάταξη στις ΠΚ Β΄),  θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα και στους αθλητές – τριες που θα καταταγούν στην 4η – 6η θέση θα απονεμηθούν διπλώματα.
  

- Στα ΤΡΙΑ πρώτα σωματεία κάθε κατηγορίας (ΠΠ και ΠΚ) της «αγωνιστικής βαθμολογίας»  θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. 

Οι αγώνες ξεκινάνε στις 09:00 το πρωί και ολοκληρώνονται περίπου στις 13:30













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου